07-02-2008, 13:19:42
"birinci ve giriş bölümü"
bölümde ki karakterlere kısa bakış
Mustafa malik :ünlü bir ressam ve heykeltıraş, çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalıktan ötürü titreme nöbetlerine giriyor sık sık..
Eftelya : köşkün uçarı kaçarı kızı, aynı zamanda Mustafa malik’in kardeşi,
Çakal : Semtin gözü ve gönlü tok gönül adamı, yaşayan son evliyalardan deniyor rivayete göre
Nurullah : sosyetenin uğrak yeri olan bir işkembe salonunun sahibi
Yalnızlık : Köşkün hizmetçisi, aslında kendisi asil bir aile mensuptur soyu mısıra dayanır ama kötü kalpli işkembeci Nurullah dayı onu çocukken köşke hizmetçi vermiştir
Unforgiven : semtin camisinin kör ve kekeme imamı
Papatya : ünlü bir medyummm
Kvn : Köşkün hanımağası
Azim : Köşkün sahibi aile reisi
PART I
- (eftelya) Uyan musti saat kaç oldu, yeni eserlerini görmem lazım kuzum
- (malik) bak çekicem kulaklarını canımın içi saat daha sabanın 5 i gelme üstüme yavrucuğum
- (eftelya) gün yeni başlıyor alemlere akıceezz trabya da kankiler bekliyooorr mustiii
- (unforgiven) a lla hu ek ber al la hu ek berrrrr
- (malik) sabah ezanı okunuyor bitmezde saatlerce teneşirlere gelesice aklın fikrin fittik fittik gezmede rahat bırak beni yavrukuşş
“seslere herkes uyanır ve salonda toplanır”
- ( Azim) Huzur yok mu bu evde adama yahu yeter ananızdan bir ömür çektim sıra sizdemi
- (Kvn) Ne diyorsun azim, paralamayayım seni sabahın kör vakti kart zampara metreslerine gösterdiğin sevgiyi bana göstersen böyle olmazdı kart zampara
- (Yalnızlık) Sakin olun hanımım şekeriniz çıkacak
- (Eftelya) Karışma sünepe her şeye bu niye burada hizmetçi parçası
“malik titremeye başlar”
- (malik) Yapmayın cicim, kuzum yapmayın
- (azim) doğurduğun evlada bak hem yumuşak hem titrek kumaş ve bez ilişkisi
- (eftelya) haydi çorba içmeye gidelimmm papişş ve anişkooo nooolurr kavga etmeyin nurişşş e gidelim
- (malik) evet iyi olur canımın içi değişiklik durun ben gözlü yunan tanrıçası heykel çalışmamı da alayım kuzularım ilham gelir orada
“ailece çorbacıya doğru yol alırlar, evin gariban ve kötü muamele gören kızı Yalnızlık iç çekerek bakar..”
bölümde ki karakterlere kısa bakış
Mustafa malik :ünlü bir ressam ve heykeltıraş, çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalıktan ötürü titreme nöbetlerine giriyor sık sık..
Eftelya : köşkün uçarı kaçarı kızı, aynı zamanda Mustafa malik’in kardeşi,
Çakal : Semtin gözü ve gönlü tok gönül adamı, yaşayan son evliyalardan deniyor rivayete göre
Nurullah : sosyetenin uğrak yeri olan bir işkembe salonunun sahibi
Yalnızlık : Köşkün hizmetçisi, aslında kendisi asil bir aile mensuptur soyu mısıra dayanır ama kötü kalpli işkembeci Nurullah dayı onu çocukken köşke hizmetçi vermiştir
Unforgiven : semtin camisinin kör ve kekeme imamı
Papatya : ünlü bir medyummm
Kvn : Köşkün hanımağası
Azim : Köşkün sahibi aile reisi
PART I
- (eftelya) Uyan musti saat kaç oldu, yeni eserlerini görmem lazım kuzum
- (malik) bak çekicem kulaklarını canımın içi saat daha sabanın 5 i gelme üstüme yavrucuğum
- (eftelya) gün yeni başlıyor alemlere akıceezz trabya da kankiler bekliyooorr mustiii
- (unforgiven) a lla hu ek ber al la hu ek berrrrr
- (malik) sabah ezanı okunuyor bitmezde saatlerce teneşirlere gelesice aklın fikrin fittik fittik gezmede rahat bırak beni yavrukuşş
“seslere herkes uyanır ve salonda toplanır”
- ( Azim) Huzur yok mu bu evde adama yahu yeter ananızdan bir ömür çektim sıra sizdemi
- (Kvn) Ne diyorsun azim, paralamayayım seni sabahın kör vakti kart zampara metreslerine gösterdiğin sevgiyi bana göstersen böyle olmazdı kart zampara
- (Yalnızlık) Sakin olun hanımım şekeriniz çıkacak
- (Eftelya) Karışma sünepe her şeye bu niye burada hizmetçi parçası
“malik titremeye başlar”
- (malik) Yapmayın cicim, kuzum yapmayın
- (azim) doğurduğun evlada bak hem yumuşak hem titrek kumaş ve bez ilişkisi
- (eftelya) haydi çorba içmeye gidelimmm papişş ve anişkooo nooolurr kavga etmeyin nurişşş e gidelim
- (malik) evet iyi olur canımın içi değişiklik durun ben gözlü yunan tanrıçası heykel çalışmamı da alayım kuzularım ilham gelir orada
“ailece çorbacıya doğru yol alırlar, evin gariban ve kötü muamele gören kızı Yalnızlık iç çekerek bakar..”