Gönülçelen.Net Forumu

Tam Görünüm: Sizce bireyi suç işlemeye iten faktörler nelerdir?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
İnsanlar çeşitli arayışlar içindedir. Bu arayışların birçok sebebi vardır. Önce çocukluktan başlar eğilimler eğer doğru yöne kanalize edilemez ise ileride hata yapma olasılığı oldukça yüksek olur. Daha sonra birey kişiliğini kazanıp topluma girer ve toplum farklı gruplardan,zümrelerden oluşur. Herhangi bir grup iyi veya kötü eğilimleri besler.Bu kesindir.
Son yıllarda tüm dünyada suç işlemi oranı oldukça artmıştır. Buna elbette çözüm bulunmalıdır fakat çözüm üretebilmek için öncelikle sorunun köküne inmek gerekir.
Sizce bireyi suça iten faktörler nelerdir buyrun paylaşalım.

capris

canım cok gusel bı konuya degınmıssın ama oncelıkle kultur bolumundekı faalıeytlerınden dolayı senı tebrık edıyorum hep oyun hep lay lay lom olmıycak degılmı bırazda sosyallesıp kendımızı bı nebze olsa egıtelım...

suca ıten faktorlerden bırıncısı bence ılk olarak aılede baslıyo..aıle ıcerısınde ıyı egıtılmemıs bır cocuktan ılerde cok bısey beklemek dogrusu pekte saglıklı olmas..ıkıncısı ozentı cok var hayatımızda yanı ozellıkle okul ortamlarında herkes sıddet konusunda acaba ne yapabılrıım dıye resmen yarısıyo..kendılerını sacma bır sekılde kanıtlamaya calısma cabası ıcerısındeler...
teşekkürler serpil Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
herkesin kabul gördüğü bir şey varki o da eğitim seviyesinin toplumsal yaşama olumlu etkileri.bu noktadan hareketle ilk eğitim aileden başlar diyorum ve birey çocukluğunu ne kadar iyi yaşarsa ergenlik ve yetişkinlik dönemi de o oranda iyileşecektir. tabiki bu iyi yetişen bireyin suç işlemeyeceği anlamına gelmez fakat toplumdaki suç işleme oranını düşürecektir.ayrıca "iyi" den kasıt iyi okullarda okumuş, maddi sıkıntı çekmemiş, her istediği olmuş anlamında değildir. geleneklerin iyinin güzelin doğrunun vs manevi kavramların ne kadar empoze edildiğidir. bireyin hayata ne kadar hazırlandığıdır.
özetle ilk etapta suş işleme olgusunu bireyin çocukluk döneminden ileri geldiğini düşünüyorum
tiniyeti .......
benden başka da düşünen yokmuş Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
Bilginin ve vicdanın bir araya gelemediği yerde suç işlenebilir...Şahsen Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
evet farklı bir bakış açısı teşekkürler Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler