Gönülçelen.Net Forumu

Tam Görünüm: Hangisi daha agır
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın

anas

12 bilardo topundan 11 tanesi eşit ağırlıkta, 1 tanesi ise diğerlerinden farklı ağırlıktadır (ağır ya da hafif olabilir). Elimizde sadece iki kefeli eşit kollu bir terazi var ve bu teraziyi sadece 3 kez kullanabiliriz. Bu durumda farklı ağırlıktaki topun hangisi olduğunu ve diğerleriynden hafif mi yoksa ağır mı olduğunu nasıl anlarız....
TERAZİNİN BİR KOLUNA EŞİT AĞIRLIKTAKİ TOPLARDAN BİTANESİ KOYARIM DİĞERİNEDE FARKLI AĞIRLIKTAKİNİ KOYARIM O ZAMAN HAFİF YADA AĞIR OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR
Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz. Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz. Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz. Naz bu şeye benzedi ya matematikteki olasılık konusuna "bir torbada 12 tane top var 5 tanesi sarı 4 tanesi kırmızı....." ayhhiii korktum valla hiç anlamıyorum bu top sorularından ya ama merak ettim doğrusu bilen ayrıntılı açıklasın ben de öğrenim
4erli gruplara ayrırır ve ılk 2 4'ü tarttarız.aynı ıse ış kolay ama farklı agırlıkta ıseler dıger dortle ılk ıkı 4'ten bırıyle tartarız. ve bu ıkı tartım sonucu topun dıgerlerınden hafıf mı agrı mı oldugunu buluruz.3.tartımda ıs elımızde 4 top var ve hafıf olan tarftakı toplardan bırı bızım aradıgımız top. Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz. Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz. Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
ikiye ayırıp tartarım. ağırlığı farklı olan gurubu da ikiye ayırıp tartarım. geriye üç top kalır bunlarıda biri elimde kalacak şekilde tek tek tartarım eğer kefelerdeki toplar eşit ağırlıkta iseler elimdeki top farklı ağırlıktadır. yok eğer kefelerdekinden birinin ağırlığı farklı ise ozaman zeten farklı olanı bulmuş olurum Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
evet haklılar Resimleri görüntüleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz buraya tıklayıp üye olabilirsiniz.
Referans Adresler